Sute de persoane din vestul țării sunt sprijinite să devină antreprenori de succes

Asociația pentru Promovarea Femeii din România oferă cursuri gratuite de formare antreprenorială pentru 350 de persoane care doresc să își deschidă propria afacere și finanțare nerambursabilă pentru 40 de start-up-uri prin intermediul unui proiect cu finanțare europeană care se derulează pe parcursul a trei ani.

Centrul de excelență în promovarea antreprenoriatului IMMpact Vest este un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și se implementează în perioada ianuarie 2018 – ianuarie 2021.

De ce să alegi APFR Timișoara şi IMMpact Vest? Pentru că îți oferă o soluție completă!
1.Formare profesională în antreprenoriat GRATUITĂ, AUTORIZATĂ și cu recunoaștere la nivel național și internațional pentru 350 de persoane din Regiunea Vest care intenționează să înființeze o afacere nonagricolă în zona urbană.
2. Asistență în deschiderea unei afaceri. Susține antreprenoriatul în Regiunea Vest prin înființarea unui număr de 40 de noi afaceri nonagricole prin acordarea de subvenții (40.000 de euro/start-up) pentru start-up-uri și prin dezvoltarea competențelor de management în afaceri a antreprenorilor.
3. Servicii personalizate de consiliere, consultanță, mentorat și monitorizare a celor 40 de afaceri înființate.
4. Oportunități de angajare și experiență practică în unități competitive cu aceeași grupă CAEN cu cea aferentă a planului de afaceri selectat spre finanțare.

Cum se pot înscrie persoanele interesate?
Programul de formare profesională inițiat de APFR Timișoara este gratuit și se adresează femeilor și bărbaților cu domiciliul în unul din județele: Arad, Timiș, Caraș-Severin sau Hunedoara care intenționează să își deschidă propria afacere. Cursurile de formare antreprenorială au început în luna februarie și continuă până în luna octombrie, în limita locurilor disponibile. Odată cu prima serie de formare a fost lansată și competiția planurilor de afaceri urmând ca cele 40 de planuri de afaceri selectate să fie anunțate în luna noiembrie 2018.
Tot ceea ce trebuie să facă persoanele interesate este să se înscrie pe site-ul proiectului, www.immpact-vest.ro, accesand secțiunea cursuri, într-una din seriile rămase disponibile. Dorința de schimbare, motivaţia de a deschide o afacere non-agricolă în mediul urban și timpul investit pe o perioadă de 5 zile la Timișoara sunt principalele premise care pot contribui la îndeplinirea visului profesional. Transportul, cazarea și masa pe perioada programului de formare sunt asigurate în întregime prin proiect.

Vă așteptăm la cursuri pentru a vă scrie propria poveste de succes!

Lavinia Moldovan
Expert comunicare și informare