“Eficacitatea unui serviciu exprimata in termeni de beneficii educative creste prin dezvoltarea competentelor pe care le dobandesc beneficiarii!” Adela Dinu, fondator Scoala Nationala a Femeilor Manager.

In contextul IMMpact Vest, Asociatia pentru Promovarea Femeii din Romania isi propune nu numai sprijinirea antreprenoriatului in Regiunea Vest, dar si masurarea impactului pe care actiunile proiectului le au asupra grupului tinta. Evaluarea impactului este un proces in continua dezvoltare si desfasurare, atat in sensul perioadei de desfasurare, cat si in cel al conceptiei unui sistem online de evaluare. In contextul IMMpact Vest, evaluarea impactului reprezinta un proces:
• personalizat de invatare si de reflectare asupra invatarii
• planificat de dezvoltare personala si profesionala
• de cuantificare a progresului unei persoane in functie de cele 3 dimensiuni ale unei competente (cognitiva, comportamentala, afectiva)
• adaptat contextului de implementare al proiectului (pentru fiecare etapa cadru de implementare)
• transferabil spre alte contexte de invatare, respectiv alte tipuri de grup tinta

Analiza impactului actiunilor proiectului asupra grupului tinta presupune colectarea de informatii de la persoanele inregistrate in Registrul grupului tinta al proiectului cu privire la ceea ce stiu, ceea ce stiu sa faca si modul in care se raporteaza la asumarea rolului de antreprenor. Colectarea informatiilor se va realiza prin aplicarea unui set de 3 instrumente de evaluare, cate unul pentru fiecare dimensiune vizata (cognitiva, comportamentala, afectiva). Pentru fiecare pas va fi aplicat un set distinct de instrumente de evaluare, adaptate contextului in care invatarea are loc si sistemului de referinta aferent competentei antreprenoriale.

Pentru prima actiune IMMpact Vest (program formare antreprenoriala), contextul de invatare se va axa mai mult pe capacitarea persoanei de a parcurge pasii necesari in vederea obtinerii de fonduri pentru afacerea pe care doreste sa o deschida, pentru a doua actiune a proiectului (stagiu de practica), contextul de invatare se va axa mai mult pe capacitarea persoanei de planificare a implementarii propriului plan de afaceri, plecand de la ceea ce alti antreprenori aplica in afaceri cu cod CAEN similar cu cel al afacerii care urmeaza sa fie infiintata, iar pentru a treia actiune a proiectului (servicii personalizate de mentorat si consultanta), contextul de invatare se va axa mai mult pe capacitarea persoanei de mentinere si dezvoltare a afacerii deja infiintata.

Puteti incepe completarea primului set de chestionare inainte de participarea la cursul de formare antreprenoriala. In acest sens veti primi pe adresa de e-mail datele de accesare a aplicatiei IMMpact Vest. Evaluarea impactului actiunilor proiectului asupra grupului tinta este o activitate dezvoltata de Asociația pentru Promovarea Femeii din România prin proiectul ”Centrul de excelență în promovarea antreprenoriatului_IMMpact Vest”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Pentru orice detalii suplimentare va stam la dispozitie la antreprenoriat@immpact-vest.ro.

Tina Ciursa
Expert evaluare/validare/recunoastere competente